Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα, οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Brexit, η δασμολογική πολιτική Τραμπ, παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μικρή επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη τον Ιούλιο. Ήπιες μεταβολές στα futures της Wall.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το κλίμα να επιβαρύνεται από τα ισχνά εταιρικά αποτελέσματα των Intel και Twitter, αλλά και τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit και την δασμολογική διαμάχη των ΗΠΑ με διάφορες χώρες.

Η Deutsche Bank αποφάσισε να μεταφέρει το ήμισυ των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων εκκαθάρισης από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με τους Financial Times, ενώ η BMW αναμένεται να είναι η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που θα αυξήσει τις τιμές των κατασκευασμένων στις ΗΠΑ αυτοκινήτων της που εξάγει στην Κίνα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις EDF, Sanofi, Heineken να είναι μεταξύ των εταιρειών που δημοσιοποιούν σήμερα τα μεγέθη τους.

Αργότερα σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Ιουλίου της Γερμανίας. Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα της ευρωζώνης τον Ιούλιο, το οποίο κινήθηκε χαμηλότερα έναντι του προηγούμενου μήνα αλλά και έναντι των εκτιμήσεων, καθώς φαίνεται πως η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ άρχισε ήδη να έχει επιπτώσεις.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στις 391 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,3% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.677 μονάδες, κατά 0,35% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.491 μονάδες και κατά 0,25% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.828 μονάδες.

Ήπιες μεταβολές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v