Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν τον τόνο στις ευρωαγορές

Σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Στο επίκεντρο η δασμολογική πολιτική των ΗΠΑ. Σήμερα οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ο πρόεδρος Τραμπ ενδέχεται ακόμα και σήμερα να ανακοινώσει επιπλέον δασμούς 25% σε κινεζικά προϊόντα 200 δισ. δολαρίων, κάτι που εκτιμάται πως θα κλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Από το «μέτωπο» των αποτελεσμάτων, σήμερα ανακοινώνουν τα μεγέθη τους, μεταξύ άλλων, οι BNP Paribas, Volkswagen, Rio Tinto, ArcelorMittal, Air France-KLM, Lloyd’s, BAE Systems, Man Group, κ.α.

Εξάλλου, σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης Ιουλίου της ευρωζώνης ενώ, αργότερα σήμερα, αναμένονται και οι ανακοινώσεις της Fed για τα επιτόκια.

Από το «μέτωπο» του Brexit, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, όπως γνωστοποίησε η Downing Street.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% υψηλότερα στις 391 μονάδες, στις 7.745 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, υψηλότερα κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.831 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v