Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για πληθωρισμό, ανεργία και ΑΕΠ της ευρωζώνης  βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μικρή άνοδος στα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η Credit Suisse και η BP ανακοίνωσαν κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ σήμερα δημοσιοποιούν αποτελέσματα επίσης οι Lufthansa, Enel, Apple, Pfizer, P&G κ.α.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό Ιουλίου της ευρωζώνης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,1% από 2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ, εξαιρουμένων των μη κατεργασμένων τροφίμων και της ενέργειας, ο πληθωρισμός εκτιμάται πως διαμορφώθηκε στο 1,3% από 1,2% τον προηγούμενο μήνα.

Νωρίτερα, η Γαλλία ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός της τον Ιούλιο αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012.

Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις της, η Eurostat εκτιμά πως το ΑΕΠ της ευρωζώνης το β’ τρίμηνο αυξήθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση έναντι του 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές και σε ετήσια βάση κατά 2,1% έναντι του 2,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επίσης, ανακοίνωσε πως η ανεργία τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 8,3%, αμετάβλητη σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Μαϊου.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 391 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,15% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.711 μονάδες, στις 5.492 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ κατά 0,1% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.812 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται ως 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v