Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Αμβλύνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις αναφορικά με το Brexit. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό πεδίο τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές δεν δείχνουν να ανησυχούν τόσο για τις επιπτώσεις της εμπορικής διένεξης μεταξύ των δυο ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, της Κίνας και των ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, μετά και την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, όπου οι ευρωπαίοι ηγέτες κλιμάκωσαν τις πιέσεις στην βρετανίδα πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου δήλωσε πως το σχέδιό της για την απόσυρση της Βρετανίας από την ΕΕ δεν θα είναι αποτελεσματικό, ενώ η Τερέζα Μέι θα πραγματοποιήσει νέα συνάντηση με ευρωπαίους αξιωματούχους στις 18 Οκτωβρίου.

Οι επενδυτές δεν δείχνουν να επηρεάζονται από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης, που έδειξαν πως ο PMI μεταποίησης Σεπτεμβρίου υποχώρησε σε χαμηλό διετίας αν και ο PMI υπηρεσιών κινήθηκε ανοδικά. 

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,44% στις 384 μονάδες, κατά 0,99% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.439 μονάδες, κατά 0,68% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.488 μονάδες και κατά 0,56% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.395 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε θετικό πεδίο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v