Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά τα αντίποινα της Κίνας

Στο επίκεντρο η επιβολή δασμών σε κινεζικές εισαγωγές από την αμερικανική κυβέρνηση και τα αντίποινα της Κίνας. Να μειώσουν κι άλλο τα κόκκινα δάνεια κάλεσε τις τράπεζες ο Ντράγκι. Η Ferrari παρουσίασε φιλόδοξη στρατηγική.

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις ολοήμερες θετικές κινήσεις και τις προσπάθειες αντίστασης στο κλίμα εμπορικής κόντρας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν 10% δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων και η Κίνα με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα στις 24 Σεπτεμβρίου. Οι δασμοί θα εφαρμοστούν σε 5.207 αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολαρίων. 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 χάνει λιγότερο από 0,1%, στο Παρίσι ο CAC 40 επίσης, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,06%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,1%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, κέρδη 0,2% για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη και απώλειες 0,1% για τον ΜΙΒ στο Μιλάνο.

Στο εταιρικό μέτωπο, να διπλασιάσει τα κέρδη της, να αναπτυχθεί στον τομέα της υβριδικής τεχνολογίας και να επεκτείνει το εύρος παραγωγής της -με την κυκλοφορία 15 νέων μοντέλων- μέχρι το 2022 σκοπεύει η Ferrari, μέσα από ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη διασφάλιση του μέλλοντος της.

Περίπου 60% των μοντέλων της θα έχουν υβριδική τεχνολογία μέχρι το 2022, ενώ ο όμιλος έχει στόχο να αυξήσει τα κέρδη του στα 2 δισ. ευρώ από ένα δισ. που είναι προς το παρόν, καθώς και το περιθώριο κέρδους από 30,3 σε «περισσότερο από» 38%.

Οι τράπεζες στην ευρωζώνη θα πρέπει να μειώσουν και άλλο το απόθεμα των κόκκινων δανείων, ώστε να αυξήσουν τις χορηγήσεις και να βελτιώσουν την κερδοφορία τους και να καταστούν πιο ελκυστικές σε πιθανούς επενδυτές, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ με μικρή ημερήσια αύξηση κατά 0,2% αλλάζει χέρια στο 1,1708 δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου σημειώνει αρνητική κίνηση, φτάνοντας στα 94,37.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αργό κερδίζει 1,7%, στα 70,04 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v