Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλό επταετίας το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία, αλλά καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα. Αρνητικά κινούνται τα futures για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ στις ΗΠΑ τα futures της Wall Street παραπέμπουν και πάλι σε αρνητικό ξεκίνημα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού τραντάζει τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας.

Το κλίμα επιβαρύνεται από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία, το οποίο επιδεινώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ιαπωνίας, και διαμορφώθηκε στο -8 από 0 το προηγούμενο τρίμηνο. Πρόκειται για τη χειρότερη μέτρηση των τελευταίων επτά ετών, όπως σημειώνει το MarketWatch.

Στην Κίνα, ωστόσο, τα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης της Caixin/Markit ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, με τον δείκτη να διαμορφώνεται τον Μάρτιο στο 50,1 έναντι του 54,5 που ανέμεναν οι αναλυτές και από 40,3 τον Φεβρουάριο. Υπενθυμίζεται πως χθες είχαν ανακοινωθεί τα επίσημα στοιχεία της Κίνας για τον PMI Μεταποίησης, που και αυτός διαμορφώθηκε υψηλότερα των προσδοκιών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,23% υψηλότερα, ο ASX έκανε ράλι 3,52% στις 5.290 μονάδες, ο Shanghai Composite γύρισε σε αρνητικό έδαφος (-0,18% στις 2.745 μονάδες) ο CSI ενισχύονταν οριακά τις 3.686 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei έκλεισε απώλειες 4,5% στις 18.065 μονάδες, ο Kospi  διεύρυνε τις απώλειες του στο 2,8% στις 1.705 μονάδες και στο 2,24% ο Hang Seng στις 23.075 μονάδες.

Στη Wall Street, που χθες έκανε νέα βουτιά με τον Dow να καταγράφει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από το 1987 και τον S&P 500 από την τελευταία δεκαετία, τα futures των δυο δεικτών υποχωρούν από 2,3% έως 2,7% περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v