Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,4%. Η Μαδρίτη κερδίζει 0,6% και το Μιλάνο 0,3%.

Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Θετικά κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τη στήριξη να έρχεται από την αίτηση της φαρμακευτικής εταιρείας Moderna για έγκριση του εμβολίου της κατά κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Το κλίμα στηρίζουν και οι θετικές δηλώσεις από Βρετανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους για την μετά το Brexit εμπορική συμφωνία των δύο πλευρών.

Ανάπτυξη σημείωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, αν και με χαμηλότερο ρυθμό. Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit έδειξε ότι υποχώρησε στις 53,8 μονάδες, τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Τα νέα μέτρα lockdown για τη συγκράτηση της πανδημίας κορωνοϊού είναι χτύπημα για τη ζήτηση. Η μέτρηση που αφορά την παραγωγή και είναι καλή ένδειξη για την οικονομική υγεία βυθίστηκε στις 55,3 μονάδες από 58,4.

Στο εταιρικό μέτωπο, αίτηση για κήρυξη πτώχευσης υπέβαλε ο Ομιλος Arcadia του Φίλιπ Γκριν, μία «αυτοκρατορία» λιανικών πωλήσεων, με έδρα τη Βρετανία. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία βρέθηκε υπό πίεση λόγω πανδημίας κορωνοϊού, θέτοντας σε κίνδυνο 13.000 θέσεις εργασίας.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,4%. Η Μαδρίτη κερδίζει 0,6% και το Μιλάνο 0,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κερδίζει 0,3% έναντι του δολαρίου και αλλάζει χέρια στο $1,196. Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,4%, στο 1,338 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v