Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στο Brexit

Η Φρανκφούρτη χάνει 2%, το Λονδίνο 1,1%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 2,2% και το Μιλάνο 1,3%. Ισχυρή πιθανότητα να αποχωρήσει η Βρετανία από ΕΕ χωρίς εμπορική συμφωνία βλέπει ο Μπόρις Τζόνσον.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στο Brexit

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία του Brexit.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Πέμπτη ότι υπάρχει πλέον «ισχυρή πιθανότητα» να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς συμφωνία εμπορίου στο τέλος του μήνα, με την προθεσμία παράτασης των συνομιλιών να λήγει την Κυριακή.

Στο μέτωπο της πανδημίας, ανεξάρτητη επιτροπή συμβούλων του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ τάχθηκε την Πέμπτη κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης της κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 0,7% υποχώρησαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Το αποτέλεσμα ήταν σε συμφωνία με τις προσδοκίες, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 1%. Η πτώση των τιμών επηρεάστηκε και από τον χαμηλότερο ΦΠΑ, που εφαρμόστηκε για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας κορωνοϊού.

Η Φρανκφούρτη χάνει 2%, το Λονδίνο 1,1%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 2,2% και το Μιλάνο 1,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1,4%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v