Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές με το επίκεντρο στο Brexit

Βρετανία και ΕΕ κάνουν μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής για την εξεύρεση συμφωνίας όσον αφορά τη μελλοντική εμπορική τους σχέση. Οριακά αρνητικά το χρηματιστήριο στο Λονδίνο. Πτώση 1% για τη στερλίνα.

Χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές με το επίκεντρο στο Brexit

Στις διαπραγματεύσεις Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εμπορική συμφωνία μετά το Brexit στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών τη Δευτέρα.

Οι δύο πλευρές κάνουν μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής για την εξεύρεση αυτής της λύσης, με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ να ενημερώνει τις αντιπροσωπείες του μπλοκ ότι τα τρία πιο «ακανθώδη» ζητήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας δήλωσε πως το πιθανότερο είναι να υπάρξει συμφωνία, ωστόσο δεν θα εκπλαγεί αν αυτή καταρρεύσει.

Στο μέτωπο της πανδημίας, περισσότερα από 14 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί πλέον στις ΗΠΑ, ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 282.000.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 3,2% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα. Η κίνηση είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη (+1,6%).

Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή αναφέρει ότι η παραγωγή κινήθηκε 3% χαμηλότερα σε ετήσια βάση. Oι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρήσει περισσότερο σε ετήσια βάση, προέβλεπαν πτώση 4,6%. Η μηνιαία άνοδος του Οκτωβρίου οδηγήθηκε κυρίως από την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία «έτρεξε» με 9,9% μηνιαίως.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο κινείται οριακά αρνητικά, το Παρίσι υποχωρεί 0,6%, η Μαδρίτη 0,9% ενώ το Μιλάνο 0,6%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και διαμορφώνεται στο 1,210 δολάριο, ενώ η στερλίνα χάνει 1% και αλλάζει χέρια στο $1,329

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v