Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλοιός πιέσεων στις ευρωαγορές

Πτώση στα ευρωαγορές με τον γερμανικό δείκτη DAX 30 να κλείνει με απώλειες άνω του 1%. Στο επίκεντρο το Brexit. Υποχωρεί το ευρώ.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit.

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι πλέον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαική Ένωση χωρίς την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας στα τέλη του μήνα, αν και οι συζητήσεις συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή.

Στο μεταξύ, κατά 0,7% υποχώρησαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Το αποτέλεσμα ήταν σε συμφωνία με τις προσδοκίες, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 1%.

Η πτώση των τιμών επηρεάστηκε και από τον χαμηλότερο ΦΠΑ, που εφαρμόστηκε για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας κορωνοϊού.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,77% στις 390 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,8% στις 6.546 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 1,36% στις 13.114 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,76% στις 5.507 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,4% στα 46,59 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.846 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2111 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v