Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό υψηλό ο DAX μετά το deal για το Brexit

Η συμφωνία για το Brexit και η υπογραφή του νομοσχεδίου με τα μέτρα στήριξης 900 δις. δολαρίων, στέλνουν τη Φρανκφούρτη υψηλότερα από το ρεκόρ του Φεβρουαρίου. Κλειστό λόγω αργίας το Λονδίνο. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τη γερμανική μάλιστα να καταγράφει ιστορικό ρεκόρ, μετά την πολυαναμενόμενη συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ και την υπογραφή από τον Τραμπ του νομοσχεδίου για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Το χρηματιστήριο της Γερμανίας, που την παραμονή των Χριστουγέννων ήταν κλειστό, καταγράφει σήμερα τα μεγαλύτερα κέρδη, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά το deal για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρώπη, δεδομένου ότι η Γερμανία είναι μεγάλος προμηθευτής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο δείκτης DAX έφτασε να ενισχύεται κατά 1,7% νωρίτερα, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Φεβρουαρίου, προτού η πανδημία προκαλέσει την έντονη διολίσθηση των παγκόσμιων αγορών μετοχών. Ο δείκτης έχει εκτιναχθεί κατά περισσότερο από δυο τρίτα από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Η συμφωνία για το μέλλον των εμπορικών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit έκλεισε την παραμονή των Χριστουγέννων και πρέπει ακόμα να λάβει την έγκριση από τα κοινοβούλια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν την καταληκτική προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου.

Θετικά επιδρά στο γενικότερο κλίμα η απόφαση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει το νομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης 900 δις. δολαρίων, αποτρέποντας ταυτόχρονα και το ενδεχόμενο shutdown στην κυβέρνηση.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,6% στις 398 μονάδες, κατά 0,97% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.575 μονάδες και κατά 1,36% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.772 μονάδες. Κλειστό λόγω αργίας το Λονδίνο.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq κινούνται από 0,5% έως 0,65% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v