Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με την προσοχή στον κορωνοϊό

Συμφωνία Τζόνσον και Μακρόν να λάβουν μέτρα για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα με τη Βρετανία. Πέρασε το πακέτο στήριξης των 900 δισ. δολαρίων από τη Γερουσία των ΗΠΑ. Αλμα-ρεκόρ 16% για τη βρετανική οικονομία το Q3. Βουτάει 2% το αργό.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με την προσοχή στον κορωνοϊό

Υψηλότερα οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τις βαριές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς το κλίμα μεταξύ των επενδυτών κλονίστηκε από ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο οδήγησε στην απομόνωση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρώπη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν ωστόσο να λάβουν μέτρα για να ανοίξουν ξανά τα σύνορα, μεταδίδει το BBC. 

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1%, το Παρίσι 0,8%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο κινείται 1% υψηλότερα. Καθοδικά κινείται το χρηματιστήριο στο Λονδίνο (-0,1%). Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,8%. Βουτιά 2% για το αργό.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Γερουσία των ΗΠΑ πέρασε το πακέτο στήριξης ύψους σχεδόν 900 δισ. δολαρίων, που θα δώσει «ανάσα» στην πληττόμενη από την πανδημία αμερικανική οικονομία, ενώ παράλληλα θα χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Λίγη ώρα νωρίτερα, το μέτρο ψηφίστηκε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 16% αυξήθηκε το βρετανικό ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Το αποτέλεσμα έχει αναθεωρηθεί υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση που έκανε λόγο για άνοδο κατά 15,5% ενώ είναι μεγαλύτερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στη Γερμανία, κατά 0,5 μονάδες υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στις -7,3 μονάδες, έναντι προσδοκίας για -7,6, σύμφωνα με τον ερευνητικό οργανισμό GfK. Οι οικονομικές προοπτικές βελτιώθηκαν, καθώς ο δείκτης αυξήθηκε κατά 4,6 μονάδες, φτάνοντας στις 4,4, ενώ οι προσδοκίες για το εισόδημα έχασαν μία μονάδα, φτάνοντας στις 3,6.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v