Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωαγορές με την προσοχή σε ΗΠΑ και Βρετανία

Απέρριψε ο Τραμπ το σχέδιο νόμου για τα $900 δισ. στήριξης της οικονομίας. Ανοιξαν τα σύνορα Γαλλίας-Αγγλίας. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Παρίσι κινείται ανοδικά 0,3%. Ελαφρώς αρνητικά το Λονδίνο (-0,1%).

Στο πράσινο οι ευρωαγορές με την προσοχή σε ΗΠΑ και Βρετανία

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, παρά την αντίδραση του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ στο σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες 900 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε χθες Τρίτη το βράδυ το σχέδιο νόμου, το οποίο υιοθετήθηκε την προηγουμένη από το αμερικανικό Κογκρέσο έπειτα από μήνες αδιεξόδου, λέγοντας πως δεν ήταν «αυτό που περίμενε», χαρακτηρίζοντας τις διατάξεις του «αληθινή ντροπή» κι απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί το ποσό των επιδοτήσεων που θα χορηγεί το δημόσιο στις οικογένειες.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, η Γαλλία άνοιξε ξανά τα σύνορά της με την Αγγλία την Τετάρτη, απαιτώντας από όσους φτάνουν στα σύνορα να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Παρίσι κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,3%, η Μαδρίτη κατά 0,4% ενώ το Μιλάνο κατά 0,6%. Aνοδο 0,3% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Ελαφρώς αρνητικά κινείται το Λονδίνο (-0,1%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,218 δολάριο, ενώ η στερλίνα κερδίζει 0,5% και αλλάζει χέρια στο $1,343.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v