Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές

Τέταρτη σερί άνοδο σημείωσε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Στο επίκεντρο η εμπορική συμφωνία Μ. Βρετανίας και Ε.Ε.και τα δημοσιονομικό πακέτο στις ΗΠΑ. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την αργία των Χριστουγέννων με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην εμπορική συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο «οκ» του Αμερικανού προέδρου στο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 900 δις. δολαρίων.

Ειδικότερα ο Ντόναλντ Τραμπ απέτρεψε το «shutdown» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και παράτεινε τα επιδόματα ανεργίας για εκατομμύρια Αμερικανών. Η υπογραφή ήρθε μέρες μετά την απειλή για βέτο από τον απερχόμενο πρόεδρο, απαιτώντας οι απευθείας πληρωμές να αυξηθούν στα 2.000 δολάρια από 600 δολ. που προέβλεπε το νομοσχέδιο.

Στο μεταξύ, οι πρέσβεις των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες ενέκριναν σήμερα την μεταβατική εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Οι πρέσβεις της ΕΕ έχουν εγκρίνει ομόφωνα τη μεταβατική εφαρμογή της Συμφωνίας Εμπορίου και Συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ από 1ης Ιανουαρίου 2021», ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ Sebastian Fischer με ανάρτησή του στο Twitter.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,66% στις 398 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο παρέμεινε κλειστός, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 1,49% στις 13.790 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,20% στις 5.588 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,1% στα 48,19 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.884 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2233 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v