Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ και Brexit δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Ανόδου συνέχεια στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας και τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας να παραμένουν στο επίκεντρο. Σε νέο ρεκόρ ο DAX. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον γερμανικό δείκτη να σημειώνει ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ακολουθώντας το χθεσινό ράλι στη Wall Street, με τα μέτρα στήριξης ύψους 900 δισ. δολαρίων της αμερικανικής οικονομίας και την εμπορική συμφωνία για το Brexit να παραμένουν στο επίκεντρο.

Στις ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε τελικά το πακέτο στήριξης που σχετίζεται με την πανδημία, αφού νωρίτερα η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της αύξησης των πληρωμών στήριξης σε επιλέξιμους Αμερικάνους στα 2.000 δολάρια από 600 δολάρια προηγουμένως. Τα μέτρα θα πρέπει τώρα να ψηφιστούν και από τη Γερουσία.

Σε ό,τι αφορά το Brexit, οι πρέσβεις των χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες ενέκριναν χθες την εμπορική συμφωνία στην οποία κατέληξαν μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Βρετανία. 

Όπως σχολίαζαν επενδυτές, καθώς το Brexit και το ζήτημα του πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ουσιαστικά τελείωσαν, υπάρχει πλέον μια αίσθηση ανακούφισης πως αποφεύχθηκαν και στις δυο περιπτώσεις τα χειρότερα σενάρια.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1% στις 402 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 2,37% στις 6.656 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,42% στις 5.611 μονάδες και κατά 0,37% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.842 μονάδες.

Σε ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street παραπέμπουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v