Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Περιορισμένες κινήσεις στην προτελευταία συνεδρίαση του έτους, καθώς φθίνει το ανοδικό momentum που δημιούργησε η εμπορική συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ. Ανοδικά τα futures της Wall Street

Σταθεροποιητικές κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αρχίζει να ξεθωριάζει η δυναμική που δημιούργησε η εμπορική συμφωνία στην οποία κατέληξαν Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στις ΗΠΑ οι νομοθέτες συνεχίζουν τη διένεξη ως προς το ποσό της βοήθειας που θα δοθεί στους επιλέξιμους Αμερικάνους στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικής στήριξης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι νομοθέτες πρόκειται να ψηφίσουν σήμερα αν θα εγκρίνουν την συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ, με τον πρωθυπουργό Boris Johnson να έχει ζητήσει από τη Βουλή να στηρίξει το deal.

Εν τω μεταξύ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Mitch McConnell μπλόκαρε την προσπάθεια του ηγέτη της μειοψηφίας στη Γερουσία Chuck Schumer να εγκριθεί με τη διαδικασία του fast track το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τη Δευτέρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για αύξηση των επιταγών στα 2.000 δολάρια από 600 δολάρια προηγουμένως.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα, η εθνική στατιστική υπηρεσία της Κίνας αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης του 2019, στο 6% από 6,1% προηγουμένως.

O δείκτης  Stoxx 600 κινείται 0,12% υψηλότερα στις 402 μονάδες, κατά 0,07% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.771 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού σημειώνει οριακή αρνητική μεταβολή στις 5.609 μονάδες όπως και ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.600 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v