Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο DAX κερδίζει 0,4%, ο FTSE 100 χάνει 0,2%, ο CAC ενισχύεται 0,3%. Ο ΙΒΕΧ κινείται επίσης 0,7% υψηλότερα, όπως και ο ΜΙΒ. Η προσοχή σε εταιρικά αποτελέσματα και πανδημία.

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικτές κινήσεις στις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, καθώς στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα και οι εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία κορωνοϊού

Ο DAX κερδίζει 0,4%, ο FTSE 100 χάνει 0,2%, ο CAC ενισχύεται 0,3%. Ο ΙΒΕΧ κινείται επίσης 0,7% υψηλότερα, όπως και ο ΜΙΒ.

Μικρά ετήσια κέρδη κατέγραψε η Deutsche Bank το 2020, για πρώτη φορά από το 2014, λόγω των ισχυρών κερδών του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τράπεζα, τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους διαμορφώθηκαν στα 113 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιάς 5,7 δισ. ευρώ το 2019. Οι αναλυτές περίμεναν πως η Deutsche Bank θα ανακοίνωνε ζημιές περίπου 300 εκατ. ευρώ για το 2020.

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 20 ετών υποχώρησαν τα κέρδη της Royal Dutch Shell το 2020, καθώς η πανδημία ήταν χτύπημα για την κατανάλωση Ενέργειας. Η εταιρεία ωστόσο αύξησε το μέρισμά της ξανά, σε μία ένδειξη εμπιστοσύνης. Οπως μεταδίδει το Reuters, τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη της Shell μειώθηκαν στα 4,8 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση 71% από έναν χρόνο πριν.

Αύξηση υποκείμενων πωλήσεων που ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία-γίγαντας παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων Unilever. Οπως μεταδίδει το Reuters, οι υποκείμενες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,5% για την αγγλο-ολλανδική εταιρεία που είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για τα σαπούνια Dove, τη μαγιονέζα Hellmann's και τα σαμπουάν Tresemme.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2%, στο $1,200 ενώ η στερλίνα χάνει 0,4% και αλλάζει χέρια στο 1,358 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v