Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές περιμένοντας τη Fed

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για την αμερικανική οικονομία σήμερα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί οριακά, όπως και το Παρίσι.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές περιμένοντας τη Fed

Mικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παγκοσμίως αναμένουν τις αποφάσεις από τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας απόψε. Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ακολουθήσουν την πορεία των ασιατικών.

Να αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για την αμερικανική οικονομία είναι έτοιμη η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) σήμερα, επισημαίνοντας την επιτάχυνση της ανάκαμψης από την πανδημία η οποία θα δοκιμάσει την προθυμία της Fed να διατηρήσει την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική τα επόμενα χρόνια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, στο τέλος της διήμερης συνεδρίασή της, οι οικονομολόγοι αναμένουν από την κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε σημαντική αναβάθμιση της πρόβλεψης του Δεκεμβρίου, εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ θα «τρέξουν» φέτος με 4,2% ανάπτυξη, με 1,8% δομικό πληθωρισμό και με 5% ανεργία.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο υποχωρεί οριακά, όπως και το Παρίσι. Οριακά χαμηλότερα η Μαδρίτη, κατά 0,3% υψηλότερα το Μιλάνο.

Στις υπόλοιπες ειδήσεις, η ψηφοφορία στις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία θα κλείσει το απόγευμα της Τετάρτης. Ο πρωθυπουργός Mark Rutte αναμένεται να κερδίσει μια τέταρτη θητεία, αλλά δεν υπάρχουν αρκετές έδρες για να κυβερνήσει μόνο του το κόμμα του VVD ενώ ο σχηματισμός συνασπισμού μπορεί να πάρει χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v