Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το θετικό διεθνές κλίμα ακολουθούν οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%. Το επίκεντρο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που ανακοινώνει σήμερα αποφάσεις νομισματικής πολιτικής. Καθαρή ζημιά 275 εκατ. δολαρίων το Q1 για την Credit Suisse.

Το θετικό διεθνές κλίμα ακολουθούν οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές που ανακάμπτουν μετά από μέρες αρνητικού κλίματος.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,3%

Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν το θετικό μομέντουμ που υπήρξε στη χθεσινή συνεδρίαση. Το επίκεντρο βρίσκεται και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που ανακοινώνει σήμερα αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, αν και δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, καθαρή ζημιά 252 εκατ. ελβετικών φράγκων (275 εκατ. δολαρίων) για το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε η Credit Suisse την Πέμπτη, σε μία εποχή αυξημένης πίεσης στην τράπεζα.

Η ελβετική τράπεζα είχε προειδοποιήσει για βαριές απώλειες νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται το Archegos Capital, ένα αμερικανικό hedge fund, που κατέρρευσε αφότου ανέλαβε πάρα πολύ ρίσκο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,203 δολάριο, ενώ η στερλίνα παραμένει στο $1,394.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v