Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για τα αυξημένα κρούσματα ρίχνουν τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,5%. Η Γερμανία επιβεβαίωσε πάνω από 27.500 νέες περιπτώσεις Covid-19, υποδηλώνοντας ότι το τρίτο κύμα συνεχίζεται.

Οι ανησυχίες για τα αυξημένα κρούσματα ρίχνουν τις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την πανδημία κορωνοϊού συνεχίζουν να επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα του μπλοκ. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,5%.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η Γερμανία επιβεβαίωσε πάνω από 27.500 νέες περιπτώσεις Covid-19, υποδηλώνοντας ότι το τρίτο κύμα συνεχίζεται.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Ινδία κατέγραψε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που έχουν καταγραφεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέσα σε μια μέρα, ξεπερνώντας το επίπεδο των 330.000, ενώ το σύστημα υγείας του ασιατικού γίγαντα καταρρέει, αντιμέτωπο με πλημμύρα ασθενών, ελλείψεις κι αλλεπάλληλα τραγικά δυστυχήματα.

Από την άλλη πλευρά, στο μέτωπο των δεδομένων, με τον πιο δυνατό ρυθμό από τον περασμένο Ιούλιο ενισχύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit. 

Τα ισχυρά κέρδη της μεταποίησης και η επιστροφή σε ανάπτυξη των υπηρεσιών οδήγησαν τον σύνθετο ΡΜΙ στις 53,7 μονάδες, από 53,2 τον Μάρτιο. Η μεταποιητική δραστηριότητα κινήθηκε ανοδικά για δέκατο διαδοχικό μήνα, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Markit.

Παράλληλα, ισχυρή άνοδο κατέγραψε το βρετανικό λιανεμπόριο τον περασμένο μήνα, καθώς οι καταναλωτές ετοιμάζονταν για μερική άρση των περιορισμών και των lockdown. Ο τζίρος στο λιανεμπόριο αυξήθηκε κατά 5,4% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο, με τα καταστήματα ένδυσης να είναι ιδιαίτερα οφελημένα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μηνιαία άνοδο κατά 1,5%.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, κάτω από τις $50.000 βυθίζεται το bitcoin, με την κατρακύλα να ξεπερνά το 10% για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, που κατηφορίζει τις τελευταίες 7 μέρες. Βουτιά 13% για το ethereum, 20% για το XRP. Στο επίκεντρο τα σχέδια του Αμερικανού Προέδρου για διπλασιασμό του φόρου κεφαλαιακών κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v