Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί ξεκινά η εβδομάδα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 0,4%. Κέρδη 1% για το αργό μετά την κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ.

Με το δεξί ξεκινά η εβδομάδα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, ακολουθώντας το θετική δυναμική που καταγράφεται και σε άλλες διεθνείς αγορές. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,1%, η Μαδρίτη 0,5% και το Μιλάνο 0,4%.

Η διάθεση αντανακαλά το αισιόδοξο κλίμα -ανοδικά και τα futures της Wall εκτός από τον Nasdaq, υποδηλώνοντας ότι οι μεγάλοι αμερικανικοί δείκτες θα μπορούσαν να βρίσκονται σήμερα σε ρεκόρ υψηλά ή τουλάχιστον κοντά σε αυτά.

Τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ σύμφωνα με τα οποία τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 266.000 θέσεις εργασίας από τους εργοδότες δίνουν επίσης προσδοκίες για χαμηλά επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα ήταν 1 εκατομμύριο.

Κέρδη για το αργό μετά την κυβερνοεπίθεση στις ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής, που ανάγκασε να κλείσουν κρίσιμοι αγωγοί τροφοδοσίας καυσίμων της Colonial Pipeline και ανέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι υποδομές πετρελαίου.

Το περιστατικό αυτό, καταγράφηκε ως μία από τις κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις που προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή και έχουν ποτέ αναφερθεί, προκαλώντας την αντίδραση μελών του Κογκρέσου που κάλεσαν για την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας ενεργειακών υποδομών καθοριστικής σημασίας στις ΗΠΑ, απέναντι σε κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις.

To αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,8% και φτάνει στα 65,44 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 0,9% διαμορφώνεται στα $68,89. Κέρδη 1,7% για τη βενζίνη και 1,2% για το πετρέλαιο θέρμανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v