Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές, στο επίκεντρο αποτελέσματα και data

Τα εταιρικά κέρδη και έσοδα πρώτου τριμήνου αξιολογούν οι επενδυτές εν αναμονή αποφάσεων από την Τράπεζα της Αγγλίας. Ανοδικά το ευρώ. Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,3%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,5%.

Θετικά οι ευρωαγορές, στο επίκεντρο αποτελέσματα και data

Θετικές κινήσεις για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αναμένοντας και τις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας. Σήμερα επίσης ανακοινώνονται οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,3%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο κατά 0,5%

Στο μέτωπο των δεδομένων ευρωζώνης, κατά 3% αυξήθηκαν οι παραγγελίες του τομέα μεταποίησης στη Γερμανία τον Μάρτιο σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Οι εγχώριες παραγγελίες κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,9% ενώ από το εξωτερικό κατά 1,6% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες από την ευρωζώνη ενισχύθηκαν 0,7%.

Σε ετήσια βάση, οι νέες παραγγελίες ανέκαμψαν κατά 27,8% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020 όταν επιβλήθηκαν τα πρώτα lockdown λόγω πανδημίας κορωνοϊού. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κινηθούν κατά 25,6% ανοδικά σε ετήσια βάση και κατά 1,5% σε μηνιαία.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna έδωσε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα πρώτα θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τις δοκιμές μια τροποποιημένης εκδοχής του εμβολίου της, η οποία αναπτύχθηκε ειδικά κατά του νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, όπως και για την επίδραση μιας τρίτης δόσης του αρχικού εμβολίου της κατά της COVID-19.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,201 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v