Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,1%. Νέες αλλαγές πολιτικής σε 10 μέρες βλέπει η Πρόεδρος της ΕΚΤ.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανητικές μεταβολές στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα μετά από ένα Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του οποίου η G20 κατέληξε σε συμφωνία για την καθιέρωση ελάχιστου εταιρικού φόρου σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,1%.

Παράλληλα, να προετοιμαστούν για νέες κατευθυντήριες γραμμές σε 10 μέρες είπε στους επενδυτές η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Κριστίν Λαγκάρντ έστειλε σήμα ότι ενδέχεται να ληφθούν νέα μέτρα την επόμενη χρονιά για τη στήριξη της ευρωζώνης αφότου ολοκληρωθεί το τρέχον έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, λίγες μέρες αφότου η ΕΚΤ αύξησε τον στόχο πληθωρισμού στο 2% και αναγνώρισε ότι μπορεί να ξεπεράσει τον στόχο, η Λαγκάρντ είπε ότι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 22ης Ιουλίου θα έχει τώρα «μερικές ενδιαφέρουσες παραλλαγές και αλλαγές».

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι οι περιορισμοί της Αγγλίας πρόκειται να λήξουν στις 19 Ιουλίου όπως είχε προγραμματιστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v