Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,2%, το Μιλάνο 0,8%. Στο επίκεντρο οι κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα σχόλια της Κριστίν Λαγκάρντ και η πανδημία.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην Ευρώπη την Παρασκευή αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ανάπτυξη 0,8% τον Μάιο σε μηνιαία βάση,  τόσο στο ΑΕΠ όσο και στη βιομηχανική παραγωγή. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, το ΑΕΠ παρέμεινε 3,1% χαμηλότερα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, μήνα πριν χτυπήσει η πανδημία. 

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ υποσχέθηκε ότι η κεντρική τράπεζα θα αντιδράσει σε περίπτωση που υπάρχει απόκλιση από τον στόχο πληθωρισμού του 2%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, η αμερικανική εταιρεία Pfizer και η γερμανική BioNTech ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν ένα νέο εμβόλιο -στην ουσία μια αναβάθμιση του υπάρχοντος εμβολίου τους- που στοχεύει ειδικά στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού και σκοπεύουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές του τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από Covid-19 έχουν όσοι είναι κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με νέες μελέτες πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,2%, το Μιλάνο 0,8%. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,183 δολάριο, ενώ η στερλίνα με οριακή πτώση βρίσκεται στο $1,377.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v