Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 2%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 2,4%, το Μιλάνο 2,8% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 1,9%. Επιφυλακτικό κλίμα και σε Ασία-Ειρηνικό, παρά το ιστορικό υψηλό που έκλεισαν S&P 500 και Nasdaq χθες.

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, εν μέσω πιο προσεκτικής στροφής των επενδυτών. Η Φρανκφούρτη χάνει 2%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 2,4%, το Μιλάνο 2,8% ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 1,9%. Η καθοδική έναρξη της Ευρώπης αντανακλά το επιφυλακτικό κλίμα που επικράτησε σε Ασία-Ειρηνικό και ΗΠΑ, παρά το ότι οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν την Τετάρτη σε ιστορικό υψηλό.

Στο μέτωπο των δεδομένων, χάθηκαν 22 εκατ. θέσεις εργασίας στις προηγμένες οικονομίες λόγω της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Οπως μεταδίδει το CNBC, στην ετήσια έκθεσή του για την απασχόληση αναφέρει ότι τα προγράμματα διατήρησης των θέσεων εργασίας στην κορύφωση της κρίσης κορωνοϊού έσωσαν περίπου 21 εκατ. θέσεις εργασίας.

Στα 12,3 δισ. ευρώ έφτασε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Μάιο, σημειώνοντας πτώση από τα 15,5 δισ. που ήταν  τον Απρίλιο. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis), σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους ήταν €12,6 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v