Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% όπως και το Μιλάνο. Κέρδη 2% για το αμερικανικό αργό, μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες του ΟΠΕΚ+. Πτώση 3,7% για τις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες.

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις τιμές του πετρελαίου. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% όπως και το Μιλάνο.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, μετά το ράλι της χθεσινής ημέρας. Το κλίμα παίρνει στήριξη από τις προσδοκίες για πιο σφιχτή αγορά, καθώς οι συνομιλίες του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+) οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Ωστόσο, οι ανησυχίες ότι τα μέλη του Οργανισμού ίσως αρχίσουν να αυξάνουν την παραγωγή περιορίζουν τα κέρδη.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 3,7% υποχώρησαν οι νέες παραγγελίες των εργοστασίων της Γερμανίας τον Μάιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, οι παραγγελίες για made in Germany εργοστασιακά προϊόντα κατέγραψαν αύξηση 54,3%. Οι εγχώριες παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 0,9%, ενώ οι διεθνείς κατά 2,7% μηνιαίως.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,188 δολάριο, ενώ η στερλίνα με άνοδο 0,3% βρίσκεται στο $1,389.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v