Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Κορωνοϊός και Αφγανιστάν δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις αγορές. Αυστηροποιεί τους κανόνες για το διαδίκτυο η Κίνα. Η προσοχή στις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ.

Πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την έξαρση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού και τις αναταραχές στο Αφγανιστάν να επισκιάζουν τα νέα ρεκόρ που κατέγραψε χθες η Wall Street.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς σήμερα η ρυθμιστική αρχή της Κίνας εξέδωσε ένα προσχέδιο κανόνων σήμερα με στόχο να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός στο διαδίκτυο.

Εν τω μεταξύ, στην Αυστραλία, τα πρακτικά της συνεδρίασης της Reserve Bank of Australia έδειξαν πως η κεντρική τράπεζα της χώρας αναγνωρίζει ότι οι εξάρσεις της παραλλαγής Δέλτα και τα lockdowns «εισήγαγαν έναν υψηλό βαθμό αβεβαιότητας στην προοπτική για το δεύτερο εξάμηνο του 2021».

Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα σήμερα την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,88%  και κατά 0,11% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.492 μονάδες.

Πτώση 1,36% για τον Shanghai Composite στις 3.469 μονάδες, 1,43% για τον CSI στις 4.870 μονάδες, 0,87% για τον Kospi στις 3.143 μονάδες, 1,63% για τον Hang Seng στις 25.751 μονάδες και 0,86% για τον ASX στις 7.782 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v