Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι χάνει 0,3%. Στα οικονομικά στοιχεία το ενδιαφέρον των επενδυτών. Να φρενάρει τις αγορές ομολόγων ετοιμάζεται η ΕΚΤ. Οριακές μεταβολές στις αγορές πετρελαίου.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι χάνει 0,3%, το Μιλάνο σταθερό, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά.α

Μικρή πτώση για τις κινεζικές μετοχές, άλμα έκανε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, αφότου ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Yoshihide Suga δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στα τέλη του μήνα και θα εγκαταλείψει την εξουσία.

Στο επίκεντρο τα στοιχεία από τον σύνθετο δείκτη υπεύθυνων προμηθειών των εταιρειών της ευρωζώνης (ΡΜΙ) που έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη παρέμεινε ισχυρή τον προηγούμενο μήνα, παρά τους φόβους για τη μετάλλαξη Δέλτα και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο σύνθετος τελικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit υποχώρησε στις 59,0 μονάδες τον Αύγουστο, από το υψηλό των 15 ετών του Ιουλίου των 60,2 μονάδων. Παρέμεινε ωστόσο υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Στην υπόλοιπη ειδησεγραφία, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων το τέταρτο τρίμηνο ενώ ενδέχεται να μην εξαντλήσει ολόκληρο το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 1,85 τρισ. ευρώ πριν ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Οπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου, οι βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης θα επιτρέψουν στους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας να μειώσουν το ρυθμό των αγορών από τα 80 δισ. ευρώ τον μήνα τον Σεπτέμβριο, σε 50 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Στο πολιτικό σκηνικό, προβάδισμα 5 μονάδων δείχνει γερμανική δημοσκόπηση για τους Σοσιαλδημοκράτες έναντι της Χριστιανοδημοκρατιής Ενωσης της Καγκελαρίου Μέρκελ - οι εκλογές είναι στις 26 Σεπτεμβρίου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί οριακά στα 69,95 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ ενισχύεται 0,1%, στα $73,11.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v