Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση 0,3% στη Φρανκφούρτη, κατά 0,6% υποχωρεί το Λονδίνο, κατά 0,3% το Παρίσι και το Μιλάνο όπως και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικά κινούνται τις απογευματινές ώρες τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη με το επίκεντρο των επενδυτών στον πληθωρισμό ευρωζώνης. Πτώση 0,6% στη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο, κατά 0,4% το Παρίσι και το Μιλάνο, κατά 0,5% υποχωρεί ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.

Στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων 10 ετών ανήλθε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, φέρνοντας νέο «πονοκέφαλο» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οπως μεταδίδει το Reuters, οι τιμές καταναλωτή στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκαν 3% αυτόν τον μήνα σε ετήσια βάση, μετά την άνοδο κατά 2,2% του Ιουλίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat.

Στο 5,5% διαμορφώθηκε η ανεργία στη Γερμανία τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Το ποσοστό είναι το πιο χαμηλό από τον Μάρτιο του 2020, όταν η χώρα έμπαινε στο πρώτο lockdown λόγω κορωνοϊού.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία της ημέρας, υπό πίεση οι κινεζικές επιχειρήσεις και η οικονομία ευρύτερα τον Αύγουστο, καθώς η εργοστασιακή δραστηριότητα αναπτύχθηκε με χαμηλότερο ρυθμό ενώ ο τομέας των υπηρεσιών συρρικνώθηκε.

Βιντεοπαιχνίδια μία ώρα τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές θα έχουν το δικαίωμα να παίζουν τα παιδιά διαδικτυακά στην Κίνα, υπό τους νέους περιορισμούς που αναμένεται να χτυπήσουν τους παρόχους παιχνιδιών. Οι μετοχές των κορυφαίων κινεζικών παραγωγών παιχνιδιών υποχωρούν στο Χονγκ Κονγκ την Τρίτη, με την Tencent και την NetEase να χάνουν 3,5 και 3,7 %, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v