Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά το σοκ του πληθωρισμού

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι κερδίζει 1,4%, το Μιλάνο επίσης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,8% θετικά. Κατά 5,1% μειώθηκε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Ιούλιο. Στο 1,180 δολάριο διατηρείται το ευρώ.

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές μετά το σοκ του πληθωρισμού

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, μετά τις χθεσινές απώλειες που προκάλεσαν τα στοιχεία πληθωρισμού ευρωζώνης. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%, όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι κερδίζει 1,4%, το Μιλάνο επίσης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,8% θετικά.

Στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων 10 ετών ανήλθε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, φέρνοντας νέο «πονοκέφαλο» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι τιμές καταναλωτή στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκαν 3% αυτό τον μήνα σε ετήσια βάση, μετά την άνοδο κατά 2,2% του Ιουλίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat.

Υψηλότερα και οι ασιατικές μετοχές, παρά την πτώση της κινεζικής μεταποίησης. 

Κατά 5,1% μειώθηκε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Ιούλιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, έναντι πρόβλεψης για πτώση 0,9%. Οπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, κατά τη σύγκριση των μηνιαίων στοιχείων, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο φετινός Ιούνιος ήταν ένας μήνας υψηλών πωλήσεων λόγω των μειωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη Γερμανία και την άρση του «ομοσπονδιακού φένου έκτακτης ανάγκης».

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο $1,180.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v