Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη 2% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός. Χαμηλότερα οι κινεζικές μετοχές, με τον Shangai να χάνει 0,4% και τον Shenzhen να υποχωρεί 0,5%. Ηπιες κινήσεις για το αργό.

Με κέρδη 2% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο

Αλμα κάνουν οι μετοχές στην Ιαπωνία, αφότου ο Πρωθυπουργός Yoshihide Suga δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στα τέλη του μήνα και θα εγκαταλείψει την εξουσία.

Απευθυνόμενος στον Τύπο, εξήγησε πως η προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας απαιτεί «τεράστια» ενέργεια και γι’ αυτό αποφάσισε να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης.

Με κέρδη 1,97% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο. Το γεν τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 110 ανά δολάριο, πιο ισχυρό από εκεί που ήταν στις αρχές της εβδομάδας. 

Χαμηλότερα οι κινεζικές μετοχές, με τον Shangai να χάνει 0,4% και τον Shenzhen να υποχωρεί 0,5%. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατηφορίζει 0,8%, ο KOSPI στη Νότια Κορέα ενισχύεται 0,7%, ενώ ο ASX στην Αυστραλία κινείται 0,5% θετικά.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί οριακά στα 69,94 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ ενισχύεται 0,1%, στα $73,15.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v