Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο επίσης, όπως και το Παρίσι. Κατά 0,4% υψηλότερα Μαδρίτη και Μιλάνο. Kλειστή σήμερα λόγω αργίας (Labor Day) η Wall Street. Μικρή πτώση για το ευρώ.

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία ανεργίας των Ηνωμένων Πολιτειών που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και τα οποία ήταν πολύ μακριά από τις προσδοκίες - δημιουργήθηκαν μόλις 235.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, έναντι πρόβλεψης για 720.000.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο επίσης, όπως και το Παρίσι. Κατά 0,4% υψηλότερα τα χρηματιστήρια σε Μαδρίτη και Μιλάνο. Kλειστή σήμερα λόγω αργίας (Labor Day) η Wall Street. 

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένωνκατά 3,4% αυξήθηκε ο αριθμός των εργοστασιακών παραγγελιών της Γερμανίας τον Ιούλιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από αυτό που αναμενόταν. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενισχύθηκε κατά 24,4%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, με το εμβόλιο της Pfizer θα ξεκινήσουν πιθανότατα οι τρίτες δόσεις στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Dr Anthony Fauci στο CBS. Όπως είπε, η χρήση της ενισχυτικής δόσης με το εμβόλιο της Moderna πιθανότατα θα καθυστερήσει καθώς η εταιρεία δεν έχει ακόμα υποβάλει όλα τα απαραίτητα δεδομένα στις αρχές και έτσι δεν θα είναι εφικτή η έγκρισή του έως τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων.

Στο πολιτικό σκηνικό, στο Κοινοβούλιο επιστρέφει αυτή την εβδομάδα ο Μπόρις Τζόνσον, αντιμέτωπος ωστόσο με πολλές αντιδράσεις των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, εν μέσω πληροφοριών που τον θέλουν να σχεδιάζει αύξηση στη φορολογία για τους Βρετανούς εργαζόμενους, έτσι ώστε να ενισχύσει τη χρηματοδότηση προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,186 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v