Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αβεβαιότητα στις ευρωαγορές με τα μάτια στην ΕΚΤ

Αστάθεια στα ευρωχρηματιστήρια. Οι επενδυτές αναμένουν την Πέμπτη τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις αποφάσεις σχετικά με τους ρυθμούς αγοράς ομολόγων, ενώ περιμένουν και το άνοιγμα της Wall Street μετά τη χθεσινή αργία.

Αβεβαιότητα στις ευρωαγορές με τα μάτια στην ΕΚΤ

Αβεβαιότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, με μικρές μεταβολές, καθώς την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΚΤ σε κλίμα αβεβαιότητας και διαφορετικών εκτιμήσεων σχετικά με τις αποφάσεις για την "εκτύπωση" χρήματος

Οι επενδυτές περιμένουν και το άνοιγμα της Wall Street μετά τη χθεσινή αργία, στη σκιά της Ασίας που είχε μεικτά πρόσημα, την ώρα που οι κινέζικες μετόχες ενισχύθηκαν μετά από καλύτερα των αναμενόμενων στοιχείων για τις εξαγωγές του Αυγούστου.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 25,6% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 17,1%. από αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,1% χαμηλότερα, στα ίδια επίπεδα κινούνται οι δείκτες σε Γερμανία DAX, Βρετανία FTSE-100, Γαλλία CAC-40, Ιταλία FTSE-MIB.

Οι μετοχές των εταιριών των κλάδων μέσων ενημέρωσης και κοινής ωφελείας υποχωρούν, ενώ οι τηλεπικοινωνίες ενισχύονται.

Η μετοχή της Deutsche Telekom σημειώνει άνοδο 2,5% αφού κατέληξε σε συμφωνία ανταλλαγής μετοχών με τον όμιλο Softbank προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό της στην αμερικανική μονάδα T-Mobile και πούλησε τη μονάδα της στην Ολλανδία.

Η Goldman Sachs διαλέγει picks 11 μετοχές διεθνώς με προοπτικές ανόδου 30% κατά μέσο όρο στο 12μνο, ενώ μια από αυτές έχει τάση για άλμα 70%, όπως εκτιμά η επενδυτική τράπεζα.

Οι επενδυτές αναμένουν την Πέμπτη τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις αποφάσεις σχετικά με τους ρυθμούς αγοράς ομολόγων, ενώ περιμένουν και το άνοιγμα της Wall Street μετά τη χθεσινή αργία.

Τα futures δείχνουν ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα, μετά την οπτώση του Dow από τα υψηλά την Παρασκευή, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση προβλημάτισαν.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τον Αύγουστο πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές, με την απασχόληση να σημειώνει μεγάλη επιβράδυνση σε σχέση με τον Ιούλιο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού δημιουργήθηκαν 235.000 θέσεις εργασίας έναντι 1,053 εκατ. τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 720.000 νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 5,2% από 5,4%.

Η μέτρηση του Αυγούστου όσον αφορά τις νέες θέσεις εργασίας ήταν η χειρότερη από τον Ιανουάριο και καταγράφεται σε μια στιγμή που εντείνονται οι φόβοι για τον αντίκτυπο της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα στην αγορά εργασίας.

«Ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός νέων θέσεων εργασίας σκιάζει τις προοπτικές σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και ενδεχομένως να καθυστερήσει την ανακοίνωση της Fed για μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Οι επενδυτές πίστευαν ότι η Fed θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για tapering αυτόν τον μήνα, όμως πλέον αυτό δεν δείχνει πιθανό», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων της Advisor Alliance, Chris Zaccarelli.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v