Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ενισχύθηκαν οι μετοχές στην Κίνα καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 25,6% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 17,1%.

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι μετοχές στην Ασία παρουσίασαν μεικτές κινήσεις.

Στη Σαγκάη στην ηπειρωτική Κίνα ο χρηματιστηριακός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,64%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,79% ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,92%, με τις μετοχές στη χώρα να συνεχίζουν να ανεβαίνουν μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες συναλλαγών με σταθερά κέρδη.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,89%. Αλλά ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,5%.

Βελτιωμένα στοιχεία για τις εξαγωγές στην Κίνα έδωσαν ώθηση στις χρηματιστηριακές αγορές της χώρας.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 25,6% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 17,1%. από αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Κίνα: Αυξάνονται οι εμπορικές τιμές των καυσίμων

Στο μεταξύ, το Πεκίνο αυξάνει από σήμερα Τρίτη, τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε χθες, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, οι εμπορικές τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θα αυξηθούν κατά 140 γουάν (περίπου 21,7 δολάρια) ανά τόνο, σύμφωνα με την NDRC.

Υπό το μηχανισμό προσαρμογής των τιμών που ισχύει στην Κίνα, αν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου αλλάξουν για ποσό μεγαλύτερο των 50 γουάν ανά τόνο και παραμείνουν στο επίπεδο αυτό, για δέκα εργάσιμες ημέρες, τότε, οι τιμές του διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου, όπως η βενζίνη και το πετρέλαιο στην κινεζική αγορά, αναπροσαρμόζονται ανάλογα.

Στον τρέχοντα γύρο αναπροσαρμογής, οι τιμές του αργού πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης τιμών της NDRC, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι ενδεχόμενο να συνεχίσουν να καταγράφουν διακυμάνσεις μεσοπρόθεσμα.

Από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρίες της Κίνας (China National Petroleum Corporation, China Petrochemical Corporation και China National Offshore Oil Corporation) έχει ζητηθεί να διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή πετρελαίου και να εξυπηρετήσουν τις μεταφορές, διασφαλίζοντας σταθερές προμήθειες.

(1 δολάριο: 6,46 γουάν)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v