Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη σερί άνοδος στις ευρωαγορές

Με κέρδη άνω του 1% κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή των αποφάσεων της διήμερης συνεδρίασης της Fed και της συνέντευξης τύπου του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Τζέρομ Πάουελ.

Στο μέτωπο της κινεζικής Evergrande, ο όμιλος ακινήτων ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με κάποιους από τους ομολογιούχους του για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πτώχευσης.

Παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε 1,3% τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον Αύγουστο, στις -4 μονάδες. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανάμεναν μέτρηση στις -5,8 μονάδες.

Επιπλέον, μειώνει την πρόβλεψη ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας για φέτος το Οικονομικό Ινστιτούτο Ifo.

Οπως μεταδίδει το Reuters, αναμένει ότι οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και η έλλειψη ενδιάμεσων αγαθών επιβραδύνουν την ανάκαμψη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το γερμανικό Ινστιτούτο εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,5% φέτος - η πρόβλεψή του είναι 0,8 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από την προηγούμενη. Αναμένει επίσης ότι την επόμενη χρονιά θα αυξηθεί κατά 5,1% - η εκτίμηση είναι 0,8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα.

Στις ευρωαγορές, ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,99% στις 463 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 1,47% στις 7.083 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 1,03% στις 15.506 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,29% στις 6.637 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 1,9% στα 71,80 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύεται 0,1% στα 1.779 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται οριακά υψηλότερα σε σχέση με το δολάριο στο 1,1743 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v