Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες

Οι μετοχές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις χθες, καθώς η απόδοση του 10ετούς Treasury έφτασε στο υψηλό του 1,567%. Στο φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στρέφεται η προσοχή. Πτώση 1,7% για το πετρέλαιο.

Στο πράσινο οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες

Ανοδικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά τις βαριές απώλειες της Τρίτης. Η Φρανφκούρτη κερδίζει 1%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 0,7%. Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 1,8% και φτάνει στα $73,95, ενώ το μπρεντ -που χθες έσπασε το φράγμα των $80- υποχωρεί 1,7% και βρίσκεται στα 77,76 δολάρια ανά βαρέλι.

Τις εξελίξεις στην αμερικανική αγορά παρακολουθούν οι επενδυτές, αφότου ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 2,8% την Τρίτη, στη χειρότερη μέρα του από τον Μάρτιο. Καθοδικά έκλεισαν και ο Dow Jones και ο S&P 500.

Οι μετοχές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις χθες, καθώς η απόδοση του 10ετούς Treasury έφτασε στο υψηλό του 1,567%, κίνηση που έκανε τις τεχνολογικές μετοχές να οδηγούν τις αγορές χαμηλότερα, με τις Microsoft, Aplphabet και Facebook να χάνουν πάνω από 3%.

Η προσοχή των ευρωπαϊκών αγορών στρέφεται στις κεντρικές τράπεζες σήμερα, με τον Πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Haruhiko Kuroda και τον Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey να μιλούν στο φόρουμ της ΕΚΤ την Τετάρτη.

Στο εταιρικό μέτωπο, μερίδιο 1,5 δισ. δολαρίων που κατέχει στην Shengjing Bank -κρατική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων- θα πουλήσει η χρεωμένη κινεζική εταιρεία κατασκευής ακινήτων Evergrande. Οπως μεταδίδει το CNBC, ο κινεζικός γίγαντας που βρίσκεται αντιμέτωπος με δάνεια άνω των 300 δισ. δολαρίων, κάνει αγώνα για να συγκεντρώσει κεφάλαια, καθώς είναι αντιμέτωπος με διορία πληρωμής τόκων ομολόγων ύψους 47,5 εκατ. δολαρίων την Τετάρτη -οφείλει επίσης πληρωμές σε τράπεζες και προμηθευτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v