Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,5%, το Λονδίνο κατά 0,3%, το Παρίσι κατά 0,6%, η Μαδρίτη σταθερή ενώ το Μιλάνο χάνει 0,1%. Πάνω από τα 80 δολάρια το μπρεντ, σε υψηλό τριετίας.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και τις ανησυχίες για την κινεζική ανάπτυξη

Η Goldman Sachs μείωσε την Τρίτη τις προσδοκίες της για αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας στο 7,8%, από 8,2% προηγουμένως. Η Nomura αναμένει επίσης ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 7,7% φέτος, από 8,2% που εκτιμούσε προηγουμένως.

Στο επίκεντρο παραμένουν και τα εκλογικά αποτελέσματα της Γερμανίας. Υπέρ ενός συνασπισμού «φανάρι» τάχθηκε ο Όλαφ Σολτς σε αποκλειστική συνέντευξή του στο RTL. 

«Οι πολίτες έστειλαν ένα σαφές μήνυμα.Το κρίσιμο θέμα είναι τώρα να σχηματίσουμε επίσης μια κυβέρνηση αναλόγως των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τις ομοσπονδιακές εκλογές. Η σαφής ετυμηγορία των ψηφοφόρων ισχύει και για τους (εν δυνάμει) εταίρους του συνασπισμού με το SPD. Άλλωστε, υπάρχουν μόνο τρία κόμματα με σημαντική αύξηση ψήφων: το SPD, οι Πράσινοι και το FDP», δήλωσε ο Σολτς. «Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι τελικά θα υπάρξει "συνασπισμός φανάρι" (SPD, FDP, Πράσινοι): στην κλίμακα από το ένα έως το δέκα, η πιθανότητα ενός τέτοιου συνασπισμού η πιθανότητα είναι εννέα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αξιολογούν και τα τελευταία σχόλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επανέλαβε τη στάση της τράπεζας, ότι ο πληθωρισμός είναι σε μεγάλο βαθμό προσωρινός, καθώς μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το μέλλον μετά την πανδημία.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινητοποιήσει τις Ενοπλες Δυνάμεις για να βοηθήσουν με την έλλειψη καυσίμων στα πρατήρια. Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θέτει σε ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο ευρύτερων μέτρων για τη διαχείριση μιας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού, που οδήγησε σε ελλείψεις καυσίμων στα πρατήρια, εξαιτίας αγορών πανικού εκ μέρους των αυτοκινητιστών.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η εμπιστοσύνη των Γερμανών καταναλωτών αναμένεται να βελτιωθεί τον Οκτώβριο και να φτάσει στο πιο υψηλό των τελευταίων 3 ετών.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,5%, το Λονδίνο κατά 0,3%, το Παρίσι κατά 0,6%, η Μαδρίτη σταθερή ενώ το Μιλάνο χάνει 0,1%. Στην αγορά εμπορευμάτων, το μπρεντ πέρασε πάνω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι, για πρώτη φορά τα τελευταία 3 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v