Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αβεβαιότητα της Evergrande ρίχνει τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,7%. Εληξε η διορία για την πληρωμή κουπονιού offshore δολαριακού ομολόγου, χωρίς να κάνει πληρωμές ο υπερχρεωμένος κινεζικός όμιλος κατασκευής ακινήτων.

Η αβεβαιότητα της Evergrande ρίχνει τις ευρωαγορές

Αρνητικές κινήσεις στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τον υπερχρεωμένο κινεζικό όμιλο κατασκευής ακινήτων China Evergrande Group.

H μετοχή της Evergande έχανε περίπου 7% στο Χονγκ Κονγκ. Η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι κινεζικές αρχές έχουν ενημερώσει τους τοπικούς αξιωματούχους να προετοιμαστούν για δυνητική κατάρρευση του ομίλου. Αβεβαιότητα επίσης υπάρχει και για το αν θα πληρώσει τόκους offshore δολαριακού ομολόγου που έληξε χθες τα μεσάνυχτα ώρα Νέας Υόρκης ή σήμερα το απόγευμα ώρα Χονγκ Κονγκ.

Σε συνέντευή της στο CNBC, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι η έκθεση της Ευρώπης στον κινεζικό όμιλο είναι περιορισμένη.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,7%, το Μιλάνο 0,2% και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v