Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Πτώση στις ευρωαγορές με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στα macro στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, η Deutsche Bank μπορεί να ανακοίνωσε μειωμένα έσοδα στην μονάδα επενδυτικής τραπεζικής ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να παρουσιάσει κέρδη για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο. Η τράπεζα είχε καθαρά κέρδη 194 εκατ. ευρώ τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν στα 135 εκατ., σύμφωνα με τη Refinitiv. Είναι το μεγαλύτερο σερί τριμηνιαίων κερδών της τράπεζας από το 2012, σύμφωνα με το Reuters. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 6 δισ. ευρώ από 5,9 δισ. ένα χρόνο πριν.

Στο μεταξύ, η Γερμανία αναμένει ότι η ανάπτυξη φέτος θα είναι σημαντικά πιο αδύναμη από ό,τι είχε προβλεφθεί, καθώς οι παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας και οι πιέσεις στην προσφορά εμποδίζουν την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η υποβάθμιση της προοπτικής για το 2021 στο 2,6%, σε σύγκριση με την πρόβλεψη για 3,5% που δημοσιεύθηκε στα τέλη Απριλίου, αντανακλά την έλλειψη πρώτων υλών και την αύξηση των τιμών ενέργειας, ιδιαίτερα του φυσικού αερίου, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier, σε συνέντευξη στην τηλεόραση ARD.

O ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,36% στις 474 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,33% στις 7.253 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,33% στις 15.705 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,19% στις 6.753 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1,7% στα 83,24 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στα 1.794 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1621.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v