Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στα αποτελέσματα

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,2%. Οι traders θα παρακολουθήσουν σήμερα τα εταιρικά κέρδη και έσοδα από Schneider Electric, Deutsche Bank, Heineken και Banco Santander.

Πιέσεις στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στα αποτελέσματα

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά κέρδη και τα νέα οικονομικά στοιχεία. Καθοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις κινεζικές τεχνολογικές στο Χονγκ Κονγκ να καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Οι traders θα παρακολουθήσουν σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα από Schneider Electric, Deutsche Bank, Heineken και Banco Santander.

Μειωμένα έσοδα στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής ανακοίνωσε η Deutsche Bank την Τετάρτη, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να παρουσιάσει κέρδη για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο. Οπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα είχε καθαρά κέρδη 194 εκατ. ευρώ τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν στα 135 εκατ., σύμφωνα με τη Refinitiv. Είναι το μεγαλύτερο σερί τριμηνιαίων κερδών της τράπεζας από το 2012, σύμφωνα με το Reuters. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 6 δισ. ευρώ από 5,9 δισ. ένα χρόνο πριν.

Κατά 17,7% αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα και κατά 1,3% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν. Eίναι η μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 1981, όταν οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 19,5% σε ετήσια βάση. Υπενθυμίζεται ότι τον φετινό Αύγουστο και Ιούλιο οι τιμές είχαν καταγράψει ετήσια άνοδο κατά 16,5% και 15% αντίστοιχα.

Η μεγάλη άνοδος των τιμών προκλήθηκε κυρίως λόγω των αυξήσεων των τιμών ενέργειας, καθώς οι εισαγωγές ενέργειας ήταν 107,1% πιο ακριβές τον Σεπτέμβριο του 2021 από τον Σεπτέμβριο του 2020. 

Η εικόνα στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v