Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ούριος άνεμος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Το ρεκόρ της Wall ενισχύει το κλίμα παγκοσμίως. Το deal Hertz-Tesla με παραγγελία από την πρώτη 100.000 αυτοκινήτων ανεβάζει τις μετοχές κατασκευαστών μπαταριών. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%.

Ούριος άνεμος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, καθώς τα θετικά εταιρικά κέρδη δίνουν ούριο άνεμο στις παγκόσμιες αγορές. Οι μετοχές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο στις συναλλαγές της Τρίτης, αφού οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν τη Δευτέρα σε υψηλά ρεκόρ.

Οι κατασκευαστές μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ασία-Ειρηνικό ενισχύθηκαν αφότου ο γίγαντας ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz ανακοίνωσε ότι θα παραγγείλει 100.000 οχήματα από την Tesla μέχρι το τέλος του 2022. Η είδηση οδήγησε την κεφαλαιοποίηση της Tesla σε πάνω από 1 τρισ. δολάρια, κάνοντας την αμερικανική εταιρεία την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που σπάει αυτό το όριο.

Παράλληλα, η ελβετική τράπεζα UBS ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών το τρίτο τρίμηνο, λόγω του μπουμ στη διαχείριση πλούτου. Είχε κέρδη 2,3 δισ. δολάρια.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να αξιολογούν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη, που έχουν προκαλέσει φόβους για στασιμοπληθωρισμό ή λάθη νομισματικής πολιτικής.

Η εικόνα στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v