Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα αποτελέσματα

Οικονομία, πληθωρισμός και διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα απασχολούν τους επενδυτές. Μιρκή άνοδος κατά 0,1% για τον DAX.

Συγκρατημένες οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα αποτελέσματα

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν τα τελευταία στοιχεία από την οικονομία της Γερμανίας - αργότερα θα δημοσιευθούν στοιχεία επιχειρηματικού κλίματος από το ερευνητικό ινστιτούτο Ifo. Στο επίκεντρο των αγορών επίσης η πορεία του πληθωρισμού και οι αναταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Να ζητήσει περισσότερο χρόνο από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να βρει αγοραστή για την Banca Monte dei Paschi di Siena SpA θα ζητήσει η κυβέρνηση του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, καθώς οι προσπάθειες πώλησης της προβληματικής τράπεζας της Τοσκάνης κατέρρευσαν το Σαββατοκύριακο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ιταλική κυβέρνηση και η UniCredit με έδρα το Μιλάνο υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Andrea Orcel ανέφερεαν σε κοινή δήλωση την Κυριακή ότι δεν συνεχίζουν πλέον τις συνομιλίες. Οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για το πόσα νέα κεφάλαια χρειάζεται η Monte Paschi πριν την πώληση και τα περιουσιακά στοιχεία που θα μεταφερθούν, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

H εικόνα στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια:

Σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η HSBC για το γ’ τρίμηνο, ενώ γνωστοποίησε και τα σχέδιά της για επαναγορά μετοχών έως 2 δις. δολαρίων.

Τα προ φόρων κέρδη της τράπεζας για το γ’ τρίμηνο έκαναν άλμα 75,8% σε ετήσια βάση στα 5,4 δισ. δολάρια, έναντι αύξησης 22,8% στα 3,77 δις. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, να ανέβει θέσεις στην κατάταξη των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση βοήθησε το Shiba Inu ο Ελον Μασκ, καθώς ανήρτησε στο Twitter μία φωτογραφία του κουταβιού του. Ωστόσο, το κρυπτονόμισμα κατηφορίζει τη Δευτέρα, χάνοντας 15%, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δήλωσε ότι δεν έχει κανένα Shiba Inu...

Πονοκέφαλος για το Facebook, καθώς μειώνονται οι νεαροί χρήστες στις ΗΠΑ. Το κοινωνικό δίκτυο δυσκολεύεται να μετρήσει με ακρίβεια πόσους πραγματικούς χρήστες έχει... Οι διπλοί λογαριασμοί φέρνουν προβλήματα στη διαφημιστική δραστηριότητα, κύριο παράγοντα εσόδων του. «Ταβάνι» πιάνει το Instagram.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v