Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Εταιρικά αποτελέσματα, ΑΕΠ και πληθωρισμός ευρωζώνης στο επίκεντρο. Καθοδικά τα futures της Wall, με τις τεχνολογικές μετοχές να υποχωρούν μετά τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα. Οι μετοχές των Amazon και Apple χάνουν 4% και 3% αντίστοιχα.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι traders αξιολογούν αμερικανικά και ευρωπαϊκά εταιρικά αποτελέσματα. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,9%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,7% και το Παρίσι 0,9%. Αργότερα το μεσημέρι θα δημοσιευθούν στοιχεία για ΑΕΠ και πληθωρισμό ευρωζώνης.

Καθοδικά κινούνται τα futures της Wall, με τις τεχνολογικές μετοχές να υποχωρούν μετά τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα. Οι μετοχές των Amazon και Apple χάνουν 4% και 3% αντίστοιχα.

Ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις ήταν τα έσοδα της Apple το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, αλλά ο τεχνολογικός γίγαντας πέτυχε υψηλότερα καθαρά κέρδη από τα αναμενόμενα, παρά την έλλειψη εξαρτημάτων που του κόστισε 6 δισ. δολάρια το τρίμηνο. 

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εταιρεία, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία φτάνει στα 2,5 τρισ. δολάρια, ανέφερε έσοδα 83,4 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο. Ηταν αυξημένα κατά 29% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις για 84,3 δισ. δολάρια.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου είχε η μεγαλύτερη εισηγμένη γαλλική τράπεζα, η BNP Paribas, καθώς μειώθηκαν οι προβλέψεις για απώλειες από τα δάνεια λόγω της πανδημίας, ενώ το trading μετοχών σημείωσε απότομη άνοδο. 

Σύμφωνα με το Reuters, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 32,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, φτάνοντας στα 2,50 δισ. ευρώ, έναντι προσδοκίας για 2,23 δισ. σε δημοσκόπηση της Refinitiv.  Η τράπεζα θα ξεκινήσει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 900 εκατ. ευρώ την 1η Νοεμβρίου.

Στο επίκεντρο παραμένουν και οι χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία στη συνεδρίασή της διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της, παρά το άλμα του πληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v