Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές, τη Fed αναμένουν οι επενδυτές

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν αναμονή αποφάσεων και ενδείξεων για tapering από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Πτώση πάων από 1,5% για τις τιμές πετρελαίου.

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές, τη Fed αναμένουν οι επενδυτές

Εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) βρίσκονται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για μείωση του ρυθμού αγορών ομολόγων.

H Φρανκφούρτη κινείται οριακά χαμηλότερα, το Λονδίνο χάνει 0,16%, το Παρίσι οριακά υψηλότερα, η Μαδρίτη χάνει 0,35% ενώ το Μιλάνο διολισθαίνει οριακά. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό χάνει 1,8% στα 82,41 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 1,6% βρίσκεται στα $83,35.

Η Fed, που ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει το tapering των μηνιαίων αγορών ομολόγων ύψους 120 δισ. μηνιαίως καθώς και ότι θα ολοκληρώσει εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα του 2022. Στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα σχόλια σχετικά με τον πληθωρισμό που τρέχει σε υψηλό 30 ετών.

Οριακά αρνητικά τα futures της Wall, μικτά κινήθηκαν οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, συνεχίζεται η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα στη Γλασκώβη. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε την Τρίτη ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει ο κόσμος είναι να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου το συντομότερο δυνατό.

Εταιρικά αποτελέσματα δημοσιεύονται και σήμερα από Suez, BMW, Zalando, Lufthansa, Geberit, Wolters Kluwer, Next, Smurfit Kappa και Intesa Sanpaolo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v