Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,3%. Αμετάβλητα τα futures της Wall - οι επενδυτές αξιολογούν την άνοδο των yields και τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Σε χαμηλό 16 μηνών το ευρώ.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Συγκρατημένες κινήσεις στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν βασικά οικονομικά στοιχεία και αξιολογούν εταιρικά αποτελέσματα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,3%.

Μικτά κινήθηκαν οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό, με τις αγορές να παρακολουθούν τις virtual συνομιλίες μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου Σι Τζίνπινγκ.

Αμετάβλητα τα futures της Wall, οι επενδυτές αξιολογούν την άνοδο των yields και τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και πώς αυτός μπορεί να επιβαρύνει τις διεθνείς αγορές.

Στην Ευρώπη, κλιμακώνονται οι εντάσεις λόγω της φερόμενης συσσώρευσης στρατευμάτων από τη Ρωσία στα ουκρανικά σύνορα, με το ΝΑΤΟ να προειδοποιεί ότι είναι έτοιμο να υπερασπιστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, υποχωρούν τα κρυπτονομίσματα την Τρίτη, με το Bitcoin να φτάνει στις 60.000 δολάρια και το Ether να αγγίζει ένα από τα πιο χαμηλά αυτού του μήνα.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, χάνει 7,3%, στις $60.892 ενώ το Ether με απώλειες 7,8% προσγειώνεται στις $4.326, σύμφωνα με το Coindesk. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 7% τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας στα 2,8 τρισ. δολάρια.

Σε χαμηλό 16 μηνών βρίσκεται το ευρώ, με την ισοτιμία στο 1,137 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v