Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιβεβαιώθηκε το υψηλό 13 ετών για τον πληθωρισμό ευρωζώνης Οκτωβρίου, που έφτασε στο 4,1%. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι κινείται 0,1% ανοδικά, το Μιλάνο κινείται οριακά.

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές, με το βλέμμα των επενδυτών στον πληθωρισμό. Κατά 4,1% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Eurostat, που επιβεβαιώνει την προηγούμενη - είναι το πιο υψηλό των τελευταίων 13 ετών. Εναν μήνα πριν, οι τιμές είχαν ενισχυθεί κατά 3,6% ετησίως

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι κινείται 0,1% ανοδικά, το Μιλάνο κινείται οριακά.

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς η ανάπτυξη των ιαπωνικών εξαγωγών επιβραδύνθηκε σε χαμηλό οκτώ μηνών, στέλνοντας τις μετοχές αυοκινητοβιομηχανικών καθοδικά.

Οριακές μεταβολές για τα futures της Wall, στο επίκεντρο ο πληθωρισμός ευρωζώνης. Εν τω μεταξύ, κατά 4,2% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ηταν το πιο υψηλό από τον Νοέμβριο του 2011. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 3,9%. Τον Σεπτέμβριο οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 3,1%.

Η προσοχή και στο bitcoin, καθώς χθες πέρασε κάτω από τις 60.000 δολάρια - από τις 10 Νοεμβρίου έχει χάσει 12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v