Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πάνω από 1% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,7%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1,4%, η Μαδρίτη 1,2% και το Μιλάνο 1,1%. Τις αποφάσεις της Fed αξιολογούν οι επενδυτές - συνεδριάζει και η ΕΚΤ σήμερα. Θετικά και οι αγορές πετρελαίου.

Κέρδη πάνω από 1% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed).  H Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,7%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1,4%, η Μαδρίτη 1,2% και το Μιλάνο 1,1%.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ προβλέπουν ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν τρεις φορές εντός του 2022 και άλλες τρεις το 2023. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει τα επιτόκια στο 0,9% στο τέλος του 2022 και στο 1,6% το 2023.

Ωστόσο, παρά τις προβλέψεις των αξιωματούχων της Fed για τα επιτόκια, στο ανακοινωθέν υπογραμμίζεται ότι θα παραμείνουν σε μηδενικά επιπέδα «μέχρι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας να φτάσουν στον στόχο της πλήρους απασχόλησης». Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης, οι αξιωματούχοι της Fed τονίζουν ακόμα ότι θα διπλασιάσουν τον ρυθμό μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει και η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κινείται 1,1% ανοδικά, στα 71,68 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση φτάνει στα $74,64.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v