Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,9% και το Μιλάνο 0,3%. Ισχυρά τριμηνιαία κέρδη παρουσίασαν οι αμερικανικές τράπεζες, Bank of America και Morgan Stanley.

Θετικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά γύρισαν οι μετοχές στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το μεσημέρι με τη στήριξη να έρχεται από την αλλαγή του κλίματος στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street. Ισχυρά τριμηνιαία κέρδη παρουσίασαν οι αμερικανικές τράπεζες, Bank of America και Morgan Stanley.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 0,9% και το Μιλάνο 0,3%.Σε υψηλά 30 ετών ο πληθωρισμός σε Γερμανία-Βρετανία. Με 5,7% έτρεξε τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς η αύξηση των τιμών καταναλωτή στη Γερμανία, ενώ ήταν σε υψηλό 30 ετών συνολικά το 2021. Στο 5,4% ο πληθωρισμός στη Βρετανία, σημείο που ήταν και το πιο υψηλό από το 1992.

Οι αποδόσεις των 2ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων ξεπέρασαν το 1% για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2020. Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς Treasury σκαρφάλωσε σε υψηλό 2 ετών. Οι επενδυτές αναμένουν πιο σφιχτή πολιτική από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ φέτος.

Στην αγορά εμπορευμάτων, στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας επταετίας και πλέον σκαρφαλώνει η τιμή του μπρεντ στα futures –συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης– που διατίθενται στις ασιατικές αγορές, εν μέσω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων, των προβλημάτων στην προσφορά και της αύξησης της ζήτησης, παρά την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v