Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα σχόλια αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ επαναφέρουν τις προσδοκίες για επικείμενη σύσφιξη της πολιτικής.

Κατηφορίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς ένας νέος γύρος hawkish σχολίων από στελέχη της Federal Reserve επανέφερε στην επιφάνεια τις προσδοκίες για επικείμενη σύσφιξη της πολιτικής.

Στο μέτωπο των δεδομένων, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε για πρώτη φορά σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, σε σύγκριση δηλαδή με τον Φεβρουάριο του 2020, καθώς ενισχύθηκε κατά 0,7%, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία έχει ανακτήσει πλήρως το έδαφος που έχασε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στο μέτωπο της ευρωπαϊκής πολιτικής, οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να παρακρατήσουν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ από την Πολωνία για να καλύψουν απλήρωτα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, προειδοποίησε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, καθώς απαντά στα «κύματα» προβλημάτων στο δικαστικό σύστημα της χώρας.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα κάποια προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας αγοράζονται πλέον και με Dogecoin.

Η εικόνα στα χρηματιστήρια:



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v