Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην Κίνα

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο κατά 0,5%, το Παρίσι κατά 0,1%, η Μαδρίτη κατά 0,5% και το Μιλάνο κατά 0,3%. Με 8,1% έτρεξε η κινεζική οικονομία την περσινή χρονιά, έναντι πρόβλεψης για άνω του 6%.

Στο πράσινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην Κίνα

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι διεθνείς αγορές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία από την κινεζική οικονομία.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο κατά 0,5%, το Παρίσι κατά 0,1%, η Μαδρίτη κατά 0,5% και το Μιλάνο κατά 0,3%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται 0,1% ανοδικά, στο 1,142 δολάριο, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο $1,367.

Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Κίνας, ενισχύοντας μια οικονομία που χάνει δυναμική ενόψει των επαναλαμβανόμενων εξάρσεων κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μείωση κατά 10 μονάδες βάσης ανακοινώθηκε λίγο πριν τα στοιχεία δείξουν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4% το τελευταίο τρίμηνο του 2021 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η κίνηση ήταν υψηλότερη από την άνοδο 3,3% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, αλλά πιο χαμηλή από ό,τι τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Για ολόκληρη την περασμένη χρονιά, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε κατά 8,1%, πολύ πιο πάνω από τον στόχο της κυβέρνησης για άνω του 6%.

Στην Ευρώπη, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν σήμερα τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Στο εταιρικό μέτωπο, την παραίτησή του υπέβαλε ο Πρόεδρος της Credit Suisse Group, Antonio Horta-Osorio, μετά από μόλις εννέα μήνες στη θέση του, ύστερα από μια σειρά λαθών, συμπεριλαμβανομένων των αναφερόμενων παραβιάσεων των κανόνων καραντίνας στην Ελβετία και στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποτέλεσαν πλήγμα προς την εμπιστοσύνη στην ηγεσία του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v